Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

Fred ChristenUnie groeps-05997-vierkant.jpg
Door Content beheerder op 17-11-2021

Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

Fred Ruiten

In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen...

Fred Ruiten, ChristenUnie: Stel, uw partij is straks de grootste partij van Dijk en Waard. Wat is het eerste dat uw partij gaat aanpakken?

Wij vinden het heel belangrijk dat inwoners zich thuis voelen in onze nieuwe gemeente. En dat kan alleen op een herkenbaar niveau voor inwoners. Dus het kernenbeleid pakken wij op. En daarbij zijn de concrete speerpunten: samen met inwoners van een dorpskern of wijk vaststellen wat er nodig is om de leefbaarheid te vergroten. En daarnaast er voor te zorgen dat er overal een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een kop koffie kunnen drinken en met vragen terecht kunnen. Dichtbij de inwoners kunnen praktische oplossingen worden bedacht en in werking worden gezet voor eenvoudige vragen en problemen. En snel actie ondernemen om er voor te zorgen dat kleine problemen geen grote worden. Uiteraard pakken we een aantal zaken tegelijk op: we kijken hoe het staat met de voortgang van de lopende woningbouwtrajecten. Waar het nodig is moet extra aandacht besteed worden om de voortgang er in te houden.

Lees de overige vragen en antwoorden op de site van RODI - Langedijk in het Nieuws.