Fred Ruiten
We hebben als nieuwe gemeente een belangrijke positie in de regio Noord-Kennemerland en onze problemen en kansen sluiten nauw op elkaar aan zoals werkgelegenheid, wonen, jeugdzorg, energietransitie, biodiversiteit en toerisme. En die moeten we dus ook zo goed mogelijk gezamenlijk aanpakken.
Mijn naam is Fred Ruiten. 60 jaar oud en sinds 1997 inwoner van Langedijk, samen met mijn partner Pauline, eerst in Koedijk en nu alweer meer dan 13 jaar in Sint Pancras. Vader van drie dochters en een zoon en ook alweer opa van vier kleinkinderen. Ik mag de mooie lijst van de ChristenUnie van onze nieuwe gemeente Dijk en Waard aanvoeren en heb daar veel zin in!
Onze gemeente bevat veel afwisseling: Heerhugowaard dat de afgelopen jaren steeds mooier en stedelijker is geworden, maar ook mooie dorpen, waar het goed wonen is. En dat moet vooral zo blijven. Niet alleen in (voormalig) Langedijk maar ook in (voormalig) Heerhugowaard: De Noord met een dorps karakter en betrokken inwoners en ook het Kruis met zijn eigen karakter. Die afwisseling en eigen karakter van elk dorp of kern moeten we koesteren. We hebben als nieuwe gemeente een belangrijke positie in de regio Noord-Kennemerland en onze problemen en kansen sluiten nauw op elkaar aan (werkgelegenheid, wonen, jeugdzorg, energietransitie, biodiversiteit, toerisme om er een paar te noemen). En die moeten we dus ook zo goed mogelijk gezamenlijk aanpakken.
Ik ben al lange tijd actief in de politiek; op dit moment als burgerraadslid en lid van de auditcommissie in Langedijk. En dat vanuit de ChristenUnie. Want die partij heeft zowel op landelijk niveau als lokaal praktische politieke ideeën gericht op alle onderwerpen die van belang zijn. Vanuit christelijk-sociale principes het goede zoeken voor ons land en voor de leefbaarheid van onze steden en dorpen. Een goede sociale structuur waar mensen geen nummers zijn, maar waar iedereen meetelt. Waar we kijken hoe we mensen helpen om mee te kunnen doen, als ze soms steun nodig hebben wanneer het tegenzit of het alleen niet kunnen. Waarbij we samen met de gemeenschappen die er zijn (bijvoorbeeld verenigingen, sportclubs en kerken, maar natuurlijk ook dorps- en wijkraden/centra/platforms) de sociale structuren kunnen versterken en zo de betrokkenheid op elkaar te vergroten. Waar we werken aan voldoende groen, speelgelegenheid en veilige wegen, zeker voor de meest kwetsbare verkeersgebruikers als kinderen en ouderen. En waar we de komende periode de transitie aanpakken naar een meer groene toekomst: een fietsvriendelijke gemeente, behoud biodiversiteit, energietransitie. Samen met onze inwoners en bedrijven.
In de tijd van corona hebben we gemerkt hoe belangrijk het is: een leefbare toekomst voor onszelf, voor onze kinderen en kleinkinderen. We zetten daarom ook in op versterking en behoud van de natuurwaarden in onze mooie gemeente. En we scheppen mogelijkheden voor een duurzame economie die ondernemen stimuleert maar ook ruimte heeft voor (zondags)rust. We zetten ons in voor goed onderwijs, zeker nu jongeren na corona achterstanden hebben opgelopen en bedrijven schreeuwen om goed geschoold personeel. En voor cultuur, gezondheid en sport. En natuurlijk: een goed beheer van de financiën omdat we netjes moeten omgaan met het geld van onze inwoners. Zo willen we ook de komende vier jaar bezig zijn met onze gemeente. Dus op 24 november niet vergeten het goede hokje aan te kruisen, zodat we met ons team van de ChristenUnie met meer energie aan de gang kunnen gaan!