Berichten geschreven door Content beheerder

 1. ChristenUnie brug Dijk en Waard.jpeg
  Door Content beheerder op 20 juli 2022

  Algemene Beschouwingen Kadernota

  Als laatste mag ik mijn bijdrage bij deze kadernota leveren. De kadernota is voor de raad een zeer belangrijk document. De kaders voor het komende jaar worden vastgesteld. Voor de kaderstellende rol van de gemeente, een van de drie belangrijke rollen een belangrijk moment dus.

  Lees meer over "Algemene Beschouwingen Kadernota"
 2. Fred Ruiten 3.jpg
  Door Content beheerder op 11 juli 2022

  Analyse: Belofte maakt schuld.

  De komende jaren blijven er verschillende sluitingstijden gelden voor de horeca in Heerhugowaard en in het voormalige Langedijk. De gemeenteraad ging hier deze week mee akkoord. Maar de discussie maakte maar weer eens duidelijk dat omgaan met inspraak in Dijk en Waard een heikel punt is.

  Lees meer over "Analyse: Belofte maakt schuld."
 3. 220426 lintje voor Auke Pool web1.jpg
  Door Content beheerder op 27 april 2022

  Lintje voor Auke Pool

  Op 26 april heeft Auke Pool, een van onze bestuursleden, een lintje gekregen en is hij daarmee Lid in de Orde van Oranje - Nassau.

  Lees meer over "Lintje voor Auke Pool"
 4. geparkeerde autos
  Door Content beheerder op 31 maart 2022

  Parkeren Middenwaard

  Op dinsdag 15 maart heeft de gemeenteraad gesproken over de kosten van een parkeervergunning. In de buurt van Middenwaard wordt de parkeeroverlast tegen gegaan doordat bewoners een parkeervergunning kunnen aanvragen. Die zijn tot nu toe gratis. Het voorstel was om daar € 55 voor te laten betalen. 

  Lees meer over "Parkeren Middenwaard"
 5. aanbieding motie.jpg
  Door Content beheerder op 6 januari 2022

  Wordt Dijk en Waard in plaats van de stad van de zon, de stad van de donkere wolken?

  Op 4 januari werd het coalitieakkoord van het nieuwe college van DOP, Lokaal Dijk en Waard, Senioren Dijk en Waard en de VVD behandeld. Toen we dat beoordeelden samen met de PvdA en Groenlinks zagen we dat er een paar goede onderwerpen in staan zoals het meespreken van inwoners en het bouwen van voldoende woningen. Maar we misten ook belangrijke onderwerpen als aandacht voor natuur en biodiversiteit, bouwen van betaalbare woningen, klimaatdoelstellingen, voldoende middelen voor een effectief sociaal beleid. Als gezamenlijke inbreng hebben wij als drie partijen deze thema’s als concrete onderwerpen en doelstellingen ingebracht en aangeboden aan wethouder Does van de Dop.

  Lees meer over "Wordt Dijk en Waard in plaats van de stad van de zon, de stad van de donkere wolken?"
 6. Trijntje Johanne en Fred ChristenUnie-06140 3-web.jpg
  Door Content beheerder op 2 december 2021

  Deze uitslag hadden we niet verwacht maar wel gehoopt

  De huidige raden van Heerhugowaard (31) en Langdijk (21) hebben nu 52 zetels. In de nieuwe raad van Dijk en Waard zijn er 37 zetels beschikbaar. Het is daarom bijzonder en verblijdend dat wij twee zetels mogen bemensen. We zien dit als een zegen op het vele (campagne)werk dat we samen met vele anderen hebben gedaan.

  Lees meer over "Deze uitslag hadden we niet verwacht maar wel gehoopt"
 7. Fred ChristenUnie groeps-05997-vierkant.jpg
  Door Content beheerder op 17 november 2021

  Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

  In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen...

  Lees meer over "Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan..."
 8. NOS camera
  Door Content beheerder op 15 november 2021

  Verkiezingsdebat thuis LIVE volgen!

  Op woensdagavond 17 november om 19.30 uur begint in theater Cool het verkiezingsdebat. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zullen we het zonder publiek in de zaal moeten doen. Het debat wordt met een aantal camera’s professioneel opgenomen door Streekstad Centraal. Het publiek thuis kan via Mentimeter actief meedoen aan het debat.

  Lees meer over "Verkiezingsdebat thuis LIVE volgen!"
 9. microfoon
  Door Content beheerder op 10 november 2021

  Beschouwingen ChristenUnie bij begroting Dijk en Waard

  Het NoordHollands Dagblad kopte op zaterdag 23 oktober: Fusiegemeente Dijk en Waard ‘fit aan de start’. Dat was een citaat van wethouder Fintelman. Een structureel sluitende begroting die beleidsarm is. Een uitspraak waar je trots op kunt zijn, maar is hier niet voorzichtigheid geboden?

  Lees meer over "Beschouwingen ChristenUnie bij begroting Dijk en Waard"
 10. Don Ceder bij Middenwaard DSC_2162-2.jpg
  Door Content beheerder op 6 november 2021

  Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard

  Op zaterdag 6 november is Don Ceder samen met onze kandidaten op pad gegaan om campagne te voeren in Heerhugowaard. Na een bezoek aan het stationsgebied zijn we naar winkelcentrum Middenwaard gegaan.

  Lees meer over "Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard"