Berichten geschreven door Content beheerder

 1. Trijntje Johanne en Fred ChristenUnie-06140 3-web.jpg
  Door Content beheerder op 2 december 2021

  Deze uitslag hadden we niet verwacht maar wel gehoopt

  De huidige raden van Heerhugowaard (31) en Langdijk (21) hebben nu 52 zetels. In de nieuwe raad van Dijk en Waard zijn er 37 zetels beschikbaar. Het is daarom bijzonder en verblijdend dat wij twee zetels mogen bemensen. We zien dit als een zegen op het vele (campagne)werk dat we samen met vele anderen hebben gedaan.

  Lees meer over "Deze uitslag hadden we niet verwacht maar wel gehoopt"
 2. Fred ChristenUnie groeps-05997-vierkant.jpg
  Door Content beheerder op 17 november 2021

  Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan...

  In de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het belangrijk te weten waar elke partij nou eigenlijk voor staat en op wie u nu eigenlijk moet stemmen. Om bepaalde kwesties toe te lichten die leven in onze gemeente, legden wij alle 12 fractievoorzitters van de kieslijst dezelfde vijf vragen voor, waarvan wij denken dat u ze graag zou willen stellen...

  Lees meer over "Verkiezingen Dijk en Waard: Vijf vragen aan..."
 3. NOS camera
  Door Content beheerder op 15 november 2021

  Verkiezingsdebat thuis LIVE volgen!

  Op woensdagavond 17 november om 19.30 uur begint in theater Cool het verkiezingsdebat. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zullen we het zonder publiek in de zaal moeten doen. Het debat wordt met een aantal camera’s professioneel opgenomen door Streekstad Centraal. Het publiek thuis kan via Mentimeter actief meedoen aan het debat.

  Lees meer over "Verkiezingsdebat thuis LIVE volgen!"
 4. microfoon
  Door Content beheerder op 10 november 2021

  Beschouwingen ChristenUnie bij begroting Dijk en Waard

  Het NoordHollands Dagblad kopte op zaterdag 23 oktober: Fusiegemeente Dijk en Waard ‘fit aan de start’. Dat was een citaat van wethouder Fintelman. Een structureel sluitende begroting die beleidsarm is. Een uitspraak waar je trots op kunt zijn, maar is hier niet voorzichtigheid geboden?

  Lees meer over "Beschouwingen ChristenUnie bij begroting Dijk en Waard"
 5. Don Ceder bij Middenwaard DSC_2162-2.jpg
  Door Content beheerder op 6 november 2021

  Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard

  Op zaterdag 6 november is Don Ceder samen met onze kandidaten op pad gegaan om campagne te voeren in Heerhugowaard. Na een bezoek aan het stationsgebied zijn we naar winkelcentrum Middenwaard gegaan.

  Lees meer over "Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard"
 6. De visie van CU oktober 2021.jpg
  Door Content beheerder op 1 november 2021

  Iedereen telt mee - De visie van ChristenUnie Dijk en Waard

  In het Heerhugowaardse Stadsnieuws van 29 oktober hebben we onze visie voor Dijk en Waard gedeeld. Fractievoorzitter Trijntje Johanne Visser: "Dijk en Waard is volgens de ChristenUnie een gemeente waarin iedereen waardevol is en meetelt. Al onze inwoners moeten dus kunnen meedoen."

  Lees meer over "Iedereen telt mee - De visie van ChristenUnie Dijk en Waard"
 7. kompas.jpg
  Door Content beheerder op 29 oktober 2021

  Standpunten Kieskompas

  Voor de kiezers voor de nieuwe gemeenteraad is een kieskompas beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen kiezers door te reageren op ruim 30 stellingen zien bij welke partij hun ideeën het beste aansluiten.

  Lees meer over "Standpunten Kieskompas"
 8. Update Dijk en Waard-web.jpg
  Door Content beheerder op 18 oktober 2021

  ChristenUnie, een Dijk van een partij die uw stem Waardig is

  Heerhugowaard en Langedijk bundelen hun krachten om een krachtige gemeente te realiseren. Daarin is het straks het goed wonen, werken en recreëren. Dijk en Waard is straks een gemeente die de complexe vraagstukken voor haar inwoners kan aanpakken en dat samen met de regio doet.

  Lees meer over "ChristenUnie, een Dijk van een partij die uw stem Waardig is"
 9. dag van de witte stok web.jpg
  Door Content beheerder op 14 oktober 2021

  Inclusieve samenleving: Iedereen telt en doet mee

  Een inclusieve samenleving is met het VN-verdrag een stukje dichterbij gekomen. Maar de ChristenUnie wil meer. Mensen met een beperking moeten overal aan mee kunnen doen. Daarom wil de ChristenUnie dat de gemeente Dijk en Waard een inclusie-agenda gaat opstellen om zo daadwerkelijk verdere stappen te zetten naar een inclusieve samenleving.

  Lees meer over "Inclusieve samenleving: Iedereen telt en doet mee"
 10. Oudere vrouw met telefoon.jpg
  Door Content beheerder op 2 oktober 2021

  Bestrijden van eenzaamheid

  Eén van de kenmerken van de samenleving van nu is dat bijna iedereen deel uitmaakt van een of meerdere netwerken van mensen, zoals gezinnen, klassen in scholen, vriendengroepen, verenigingen, geloofsgemeenschappen, de straat en de buurt, online netwerken en sociale media. Tegelijk is er sprake van individualisme en van eenzaamheid en zijn er mensen die niet mee kunnen komen. De coronacrisis heeft dit nog versterkt.

  Lees meer over "Bestrijden van eenzaamheid"