Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard

Don Ceder bij Middenwaard DSC_2162-2.jpg
Door Content beheerder op 06-11-2021

Tweede Kamerlid Don Ceder bezoekt Heerhugowaard

Op zaterdag 6 november is Don Ceder samen met onze kandidaten op pad gegaan om campagne te voeren in Heerhugowaard. Na een bezoek aan het stationsgebied zijn we naar winkelcentrum Middenwaard gegaan.

Na een bezoek aan het stationsgebied zijn we naar De Krul aan de Stationsweg gegaan. Vanaf deze fietsbrug heb je een mooi uitzicht over Langedijk en Heerhugowaard. Daarna pakten we de fiets richting Middenwaard om flyers en chocoladeletters uit te delen aan voorbijgangers.

Don Ceder is namens ChristenUnie lid van de Tweede Kamer sinds maart dit jaar. Daarvoor was hij gemeenteraadslid in Amsterdam.

Stationsgebied en verkeersveiligheid

Het huidige station maakt een vervallen indruk. Het is dan ook de wens van ChristenUnie Dijk en Waard het stationsgebied op te waarderen voor het toenemende aantal bewoners. Tijdens de fietsroute komen we ook langs een onveilig kruispunt bij het Stationsplein ter hoogte van Zuidtangent. Op deze locatie zijn meerder verkeersstudies verricht waaruit blijk dat voor het verbeteren van doorstroming en verkeersveiligheid een samenhangende aanpak van de Zuidtangent tussen de N242 en de Westtangent nodig is. In totaal is er 24,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de verkeerssituatie aan te pakken. ChristenUnie legt met name het accent op het verbeteren voor de veiligheid van fietsers.