« Terug

Fred Ruiten lijsttrekker van ChristenUnie Dijk en Waard

Fred.jpgdonderdag 16 september 2021 09:34

Tijdens de ledenvergadering van de ChristenUnie Dijk en Waard op donderdag 9 september is de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende herindelingsverkiezingen. Fred Ruiten uit Sint Pancras is lijsttrekker geworden.

Op de tweede plaats staat Trijntje Johanne Visser uit Heerhugowaard. Zij is momenteel raadslid namens de ChristenUnie in Heerhugowaard. Plaats drie wordt ingenomen door Joris Koning uit Zuid-Scharwoude. Op plaats vier en vijf staan Ellen de Jong uit Zuid-Scharwoude en Shawkat Hanna uit Heerhugowaard. Met deze top 5 levert de ChristenUnie een mix van zowel jong talent als wat oudere kandidaten met ervaring.

Fred Ruiten heeft een financiële achtergrond en is als concerncontroller werkzaam bij een gemeente. Fred is een bekende binnen de ChristenUnie, zowel binnen de gemeente als landelijk. In Langedijk is hij al jaren lid van de steunfractie en lid van de auditcommissie. Landelijk is hij jaren lid geweest van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie in de functie van penningmeester. 

De lijst telt 26 kandidaten. Vanuit deze lijst is een brede steunfractie gevormd met ervaring.  Deze steunfractie staat klaar om enthousiast aan de slag gaan in de politieke arena van de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Tijdens de ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma voor de komende vier jaar vastgesteld, met de titel  ‘Kiezen voor wat écht telt!’ Dat geeft weer hoe onze inzet zal zijn: Samen met onze inwoners, bedrijven en instellingen willen we de nieuwe gemeente mooier en de meest sociale gemeente van Noord-Holland maken.

Fred Ruiten en Trijntje Johanne met taart

« Terug