« Terug

De Plek van het raadslid Auke Pool

Schermafbeelding 2021-06-26 om 23.13.33.pngzaterdag 26 juni 2021 23:12

“Ik heb gekozen voor de plek waar ik twee dagen in de week tijdens schooltijd als vrijwilliger actief ben: Het Mozaïek in Broek op Langedijk. Voorheen was dit de J.D. Van Arkelschool, in 2015 werd het het christelijk kindcentrum Het Mozaïek, officieel geopend door toenmalig Langedijker wethouder Bert Fintelman.

De band met de school ontstond toen een aantal van mijn kleinkinderen hier naar school ging.  Inmiddels ben ik er alweer twaalf jaar conciërge en klussenman en bekend bij alle kinderen als Opa Pool.”

Of het nu gaat om het schilderen van de buitenkant van de school of het bijhouden van de toiletten, (bijna) geen klus is Auke te veel. “Het is toch geweldig als je hiervoor de gezondheid mag hebben en het leuk vindt om je tijd en energie erin te steken. Ik vind het heerlijk om lekker aan het klussen te zijn. Er is altijd wel iets te doen in en om de school. Ik hoop dat de kinderen van Het Mozaïek in de toekomst hun kennis en enthousiasme mogen inzetten voor een goede maatschappelijke samenleving. Laten we als ouders een positief voorbeeld geven!”

Overdruk uit Stadsnieuws 25 juni 2021 waarbij in aanloop naar de fusie van Langedijk en Heerhugowaard raadsleden gaan naar een plek in Langedijk die zij bijzonder vinden.

« Terug